www.JungÓrás.hu
Kezdõlap      Eladó órák      Órajavítás      Szíjcsere      Elemcsere      Antik órák      Elérhetõségek      Újságcikkek

Köszöntjük webáruházunkban!
...az idõ nem áll meg...  

Az 1898 - ban Kispesten alapított , majd a `80-as években a Murányi utcába költözött Jung Órás már az interneten is köszönti vevõit, ügyfeleit. 

üzlet belülrõl

 

üzlet

 

A profilunk továbbra is a régi: kar, -ébresztõ,és -fali órák árusítása, elemek cseréje, javítása. Antik órák restaurálása, nagyobb órák esetén oda - vissza szállítással, lakáson történõ üzembehelyezéssel. Óraszíjak és csatok nagy választékkal kaphatók, díjtalan felszereléssel.

Szeretettel várja Önöket:         

Jung Péter órásmester


 

Reklám tábla nagyapám régi, kispesti óra üzletébõl, az 1900-as évek elejérõl.

- 

Nagyapám óraékszer boltja Kispesten, az 1900-as évek elején. A képen nagyapám a lépcsõn bajusszal, mellette apám még gyermekként, elõtte a kerékpárját fogó segéd.

2011.08.29-i felvétel:
Hallgassa meg ...

 Az Amerikai Egyesült Államokban ötven éve nem képeznek órásokat. Egy nagymúltú szakma végnapjaiban látogattunk el Jung Péter mûhelyébe.

A Jung családban a harmadik generáció foglalkozik órákkal. A nagyapa, Jung József órás-ékszerész 1899-ben lett az ipartestület tagja, iparengedélyt 1901-ben szerzett. Elõbb segédként dolgozott, majd saját üzletet nyitott Kispesten. Négy gyermeke született, közülük a két fiú megörökölte a mesterségeket is – az egyik ékszerész, a másik órás lett. A halála után õk vitték tovább az üzletet, ám jött a háború. A munkaszolgálatról hazatérõ Jung Ferenc a semmibõl építette fel a vállalkozást, amit az 1950-es években államosítottak. Ferenc a saját tulajdonában lett szövetkezeti tag, hosszú évek alatt sikerült önállósodnia. Jung Péter gyermekként a szülei mûhelyében töltötte minden idejét, óragyûjteményében több, mint száz órát számlálnak unoká


Nézze meg...